מתכון קוסקוס מרוקאי

החומרים הדרושים להכנת גרגירי הקוסקוס :
1 ק"ג סולת
3 כוסות מים
1/4 כוס שמן
כף מלח
כפית כורכום
1.5 כוסות מים לאידוי
ליטר מים
סלרי
בצל
כף מרק עוף
הכלים הדרושים:
קערה רחבה ושטוחה
סיר למרק
סיר לאידוי (המתאים לסיר המרק)
נפה לקוסוקוס
כף גדולה
אופן ההכנה:
שלב 1:
את הסולת שופכים לתוך הקערה.
מוסיפים באופן הדרגתי את המים ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים. לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה- כדי שהגרגרים יהיו אחידים.
שלב 2:
את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל ומרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם) מרתיחים על להבה גבוהה.
את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק- על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא- שהמתאר של הגרגרים הופך למעין
שקוף.
הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים
בעזרת, כף גדולה.
מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.
שלב 3:
בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי וממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.

שלב 4 :
כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי- גרגרי הקוסקוס
מוכנים.
יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את הקערה במגבת- כדי שימשיך
האידוי.
גרגירי הקוסקוס מוכנים לאכילה- בדרך כלל, מצרפים לגרגרים מרק ירקות עשיר..
מרק לקוסקוס מרוקני :
החומרים הדרושים:
חצי כרוב לבן
5-7 גזרים
2-3 קישואים
1 בצל
חתיכת דלעת
2-3 עלי כרפס
כוס חומוס מבושל או מקופסא
2 תפוחי אדמה
3-4 כנפי עוף / שוקיים - שאני ממליצה עליהם יותר כי יש בהם יותר בשר
2 כפות מרק עוף
1/2 כפית כרכום
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות. שמים בתוך סיר מלא מים את כל
הירקות , את העוף ואת החומוס ומרתיחים את המרק.
לאחר רתיחה מוסיפים את התבלינים ומבשלים כשעה.
אם המרק המוכן מרטיבים את גרגירי הקוסקוס (לא יותר מידי) ומניחים את
הירקות מעל.
שיהיה בתיאבון !!!!
 
http://www.fresh.co.il/dcforum/Gourmet/1019.html